Groenteabonnement

De groenten van tuinderij ’t Struykgewas vind je terug in de groentekratten van biologische tuinderij De Elzenkamp uit Voorthuizen. Via hen kun je je abonneren op een wekelijkse groentekrat. Direct van het land op je bord!

Vers, gezond en lekker

Er zijn diverse afhaalpunten in de omgeving: Achterveld, Scherpenzeel, Woudenberg, Leusden, Amersfoort, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Barneveld, Nijkerk, Putten en Garderen. Iedere woensdag staat er een krat met groenten voor je klaar. In de groentekrat vind je ongeveer vijf verschillende groenten, biologisch geteeld en vers van het land. Geschikt voor drie á vier maaltijden.

Er is een keus uit vier verschillende abonnementen. De prijs is per krat.

  • Het kleine abonnement (1 volwassene) – € 7,40
  • Het middel abonnement (2 volwassenen) – € 11,70
  • Het gezinsabonnement (2 volw. + 2 kleine kinderen) – € 15,70
  • Het gezin groot abonnement (2 volw. + 2 grote kinderen) – € 18,55

Op de website van De Elzenkamp lees je nog meer informatie over het groenteabonnement en via hen kun je je abonneren.

Samenwerking

Hoe zit dat nou: die samenwerking tussen De Elzenkamp en ’t Struykgewas?

Allereerst worden de teeltplannen van beide tuinderijen met precisie op elkaar afgestemd, zodat er gedurende het jaar zo lang mogelijk een zo divers mogelijk aanbod in de groentekratjes verschijnt.

Gedurende het seizoen komt Else iedere zaterdagochtend langs bij Pieter voor een ‘rondje tuin’. Teeltplannen zijn leuk en aardig, de natuur heeft ook nog wat te zeggen. Met eigen ogen kijken, ruiken en voelen of een gewas geoogst kan worden. Zo ja, dan komt deze op de lijst om dinsdag geoogst te worden.

Op dinsdagmiddag wordt de oogst vanaf Scherpenzeel naar Voorthuizen gereden, waar alle kratjes worden gevuld. Op woensdag worden de kratjes verspreid over de afhaalpunten en kan de klant de verse buit komen ophalen.

Het is heel tof dat we met onze producten wekelijks zo’n 400 groentekratjes kunnen vullen, vers van het land! En het allerleukste is misschien nog wel het hebben van een collega-tuinder om mee te sparren (en koffie te drinken). We leren veel van elkaar!